Türbenin taşınmasını bakan Sinirlioğlu ile beraber organize ettik

1 Ekim 2015
Türbenin taşınmasını bakan Sinirlioğlu ile beraber organize ettik

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Süleyman Şah türbesinin taşınması dolayısıyla PYD'ye teşekkür ettiğini söyledi. Önder, Süleyman Şah türbesinin taşınmasını o dönem Dışişleri Müsteşarı olan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile birlikte organize ettiklerini de dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda 1 Kasım erken seçimleri dolayısıyla Meclis'in tatile girmesi için görüşmeler sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Biz sırtımızı PYD'ye, YPG'ye, YPJ'ye dayıyoruz" sözlerini anımsatarak HDP'nin sırtını "terör örgütlerine" dayadığını söyledi.

Bunu üzerine sataşma dolayısıyla söz alan HDP'li Önder, "Sırtımızı PYD'ye YPG'ye dayıyoruz lafına çok hassasiyet gösterdiniz. Bunu söylerken tek değildik. Sayın Ahmet Davutoğlu da bunu söyledi. Soruyorlar ya neler konuşuldu diye, Sayın Ahmet Davutoğlu, Rojava'ya, PYD'ye teşekkür etti" dedi.

'TÜRBENİN TAŞINMASINI SİNİRLİOĞLU İLE BERABER ORGANİZE ETTİK'

Genelkurmay Başkanlığı, Şah Fırat Operasyonunun başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelin geçirdiği kaza sonucu şehit olduğunu açıkladı.

AK Parti sıralarından tepki gelmesi üzerine Önder, "Ben bunu rüyamda görmedim. Sayın Davutoğlu kalksın, teşekkür etmedim desin. Ben kendimden uydurmuyorum. Süleyman Şah türbesi için, sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım, öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum, elimdeki metinleri konuşmuyorum. Burada Sayın Sinirlioğlu ile beraber ben organize ettim o türbenin taşınmasını" diye konuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…