Polen ve Ezgi yan yana gömülecek

22 Temmuz 2015
Polen ve Ezgi yan yana gömülecek

SONSUZA KADAR YAN YANA OLACAKLAR --Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet cemevi ve camiden kaldırılan cenazeleri yan yana gömülecek

Suruç'a yan yana gittiler, patlama olduğunda yan yanaydılar. Aileleri, yaşamlarında da yan yana olmaktan mutluluk duyduklarını söyledikleri Polen Ünlü (20) ve Hatice Ezgi Sadet'in (20) yan yana gömülmesine karar verdi.

Polen ve Ezgi iki yakın arkadaştı. Suruç'a birlikte gittiler. IŞİD'in vahşi terör saldırısında yan yana öldüler. Bugün ikisinin de cenazesi var. İkisi de Ihlamurkuyu'da. Son yolculukları için biri cemevinde, diğeri camide. Hatice Ezgi Sadet (20) için Ihlamurkuyu'daki Ümraniye Cemevi'nde tören düzenlenecek. Polen Ünlü için de yine Ihlamurkuyu'daki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Polen'i de kendi kızı gibi gördüğünü söyleyen Hatice Ezgi Sadet'in babası Ali Sadet, Polen'in ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul etti. İki yakın arkadaş ailelerin kararıyla Ihlamurkuyu Çırçır mezarlığında yan yana defnedilecek.

SONSUZA KADAR YAN YANA OLACAKLAR
Polen’i de kendi kızı gibi gördüğünü söyleyen Hatice Ezgi Sadet’in babası Ali Sadet, Polen’in ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul etti. İki yakın arkadaş ailelerin kararıyla Ihlamurkuyu Çırçır mezarlığında yan yana defnedilecek.

ACILI BABA: İNCİK BONCUK SATARAK OYUNCAK ALMIŞLARDI
Taziyeleri kabul eden acılı baba Ali Sadet, " İncik boncuk satarak kazandıkları paralarla oyuncak almışlardı. Başka bir şey değil. Kağıt kalem almışlar. Onları oradaki insanlara ulaştırmaya gittiler. Aynı gün döneceklerdi. Ama maalesef olmadı" diye konuştu.

Sivaslı Sadet ailesinin en küçük kızları Hatice Ezgi Sadet’in en büyük hayali arkeolog olmaktı. Muğla’da tarihi kazılara katılmış, Suruç dönüşünde de bu kazılara katılmak için yeniden Muğla’ya gidecekti. Ama olmadı. Suruç’taki terör saldırısında 32 arkadaşıyla birlikte can verdi..

MSGSÜ Rektöründen Hatice Ezgi Sadet için başsağlığı mesajı

Hatice Ezgi Sadet’in öğrencisi olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ulusal gazetelere baş sağlığı ilanı verdi. Yapılan saldırının lanetlendiği ilanda şu ifadelere yer verildi:

“Lanetliyorum,

20/07/2015 tarihinde Şanlıurfa ilimizin Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yapmak üzere toplanan yurttaşlarımıza karşı gerçekleştirilmiş bulunan hain saldırıda otuz yurttaşımız hayatını kaybetmiş, yüz dört yurttaşımız yaralanmış, on’u ameliyat halinde olmak üzere, dokuz yurttaşımız ise yoğun bakımda tedavi altında bulunmaktadır.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Hatice Ezgi Sadet, bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden kıymetli gençlerimizden biridir. Ülkemizin birlik, bütünlük ve kardeşliğine kasteden bu insanlık dışı, alçak terür saldırısını şiddetle kınıyor, devletimize, ulusumuza ve tüm yurttaşlarımıza baş sağlığı dileklerimle katledilen canlarımıza tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyor, içimizi yakan derin üzüntümüzü paylaşmak istiyorum.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…