ABD, MİT’i dinledi mi?

7 Temmuz 2015
ABD, MİT’i dinledi mi?

Alman Focus dergisi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın üst düzey görüşmelerini Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dinlediğini öne sürdü.

Alman Focus Dergisi, Süleyman Şah türbesine füze atıp savaş çıkarma şeklindeki Davutoğlu, Fidan ve Genelkurmay II. Başkanı arasında geçen konuşmaların, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlendiğini yazdı. Böylece, Almanya ve Fransa’dan sonra Türkiye, bu kurum tarafından dinlenildiği açıklanan 3. ülke oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Almanya’da devam eden casusluk soruşturması ile ilgili ilginç bilgiler sızıyor. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın özel ajanı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adamı olmak suçundan yakalanıp tutuklanan Muhammed Taha Gergerlioğlu ile ilgili soruşturma derinleşiyor.

Alman Focus Dergisi, ilginç bilgilere ulaştı ve Türkiye’nin de ABD Ulusal Güvenlik Birimi-NSA tarafından dinlendiğini yazdı. Hatta, iki yıl önce kamuoyuna sızan “Süleyman Şah türbesine iki füze sallarız olur biter” görüşmelerinin NSA tarafından dinlendiği ve sızdırıldığı belirtiliyor. Türkiye’nin bu şekilde dinlenmesinin dışında, bazı faaliyetlerinin de Alman Gizli Servisi’nce takip edildiği, Erdoğan’ın yurt dışı tüm faaliyetlerinin dikkatle izlendiği vurgulandı.

MAHKEMEYİ ETKİLEME ÇABASI

Gergerlioğlu’nun tutuklanıp hakim karşısına çıkarıldığı gün Karlsruhe Konsolosu Serhat Aksen’in içeri girerek duruşmayı böldüğü, bayan hakim Yvonne O.’nun buna rağmen iddianameyi okumaya devam etmek istediği, tam bu sırada Ankara’dan bir profesörün telefon ettiği belirtildi.

Profesör adına konuşan bir avukatın, “O kişi, Erdoğan’ın yakın ve oldukça üst düzey çevresindedir” diye uyardığı öne sürüldü.

Hakan Fidan’ın emriyle MİT’in operasyon kasasından aldığı 25.000 Euro ile Bad Dürkheim’de, yandaşı Göksel G. ile birlikte bir danışmanlık firması kuran Gergerlioğlu’nun, MİT’le ilişkisinin 2011′de başladığı belirtildi.

FİDAN: ÖLENE KADAR SADIĞIM

Erdoğan’ın kendisine “örnek şahsiyet” olarak Erdoğan’ı aldığı ve ölene kadar ona sadık kalacağını söylediğini yazan Focus Dergisi, Fidan’ın iç ve dış ajanları yönettiğini, özellikle Almanya’nın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Onun Almanya’daki casusları sadece Büyükelçilik ve Konsolosluklarda oturmuyor. Ortaya çıkarılmamış, uyuyan hücreler seyahat acentelerinde, redaksiyonlarda, bankalarda ve ibadet yerlerinde bulunuyor” yorumunu yaptı.

“Erdoğan’ın gölge savaşçıları” başlığını kullanan Focus, dönemin Başbakanı Erdoğan’a yakın olan ve öğrenciliğinden beri sempatisi olduğunu gizlemeyen Gergerlioğlu ile Ahmet Duran Y. ve Göksel G.’nin Almanya’da Erdoğan’ın “düşman” addettiği Gülen cemaati, PKK aktivistleri, Ezidiler, DHKP-C üyeleriyle ilgili casusluk tan yargılandığını, bu kişilerin Gergerlioğlu ve adamlarının raporları doğrultusunda, Türkiye’ye gittiklerinde yakalanıp işkence gördüğünün sanıldığını hatırlattı.

ONU TÜRKİYE’DE S….

Sanıkların Erdoğan’dan “Büyük Reis” diye söz ettiklerinin altını çizen dergi, onun 2014 yılındaki Köln ziyaretinde birileri tarafından “istenmeyen adam” posterleri hazırlandığını, iki hafta sonra bunu hazırlayanlardan birinin bu ekip tarafından tespit edildiği, hemen ardından durumun Türkiye’deki Gergerlioğlu’na aktarılıp “Türkiye girer girmez s…. onu (işini bitirin)” mesajı gönderildiği vurgulandı.

İMAMLAR AJAN, BOZKURTLAR CEZACI

Alman istihbaratının Fidan’ın casuslarının Almanya’da nasıl umursamazca faaliyet gösterdiğini yıllardır bildiği, ama NATO partnerine göz yumulduğu belirtildi. Dergi, Fidan’ın Köln’de DITIB’a bağlı Ehrenfeld Camii’ni MİT üssü olarak kullandığı, Almanya’daki camilerin imamlarından Erdoğan karşıtlarını rapor etmesinin istendiği, bunların cezalandırılması için Bozkurtların hazır tutulduğu aktarıldı. Eyalet polis teşkilatı LKA’dan bir yetkili “Kahretsin, Hakan’ın kolları çok uzun” dedi.

MÖNCHENGLADBACH TARAFTARI

Fidan için Almanya’nın özel bir önemi olduğunu belirten dergi, Gergerlioğlu’nun yakalanmasının kendisine ağır geldiğini vurguladı ve şöyle yazdı:

“Zeki ve gürbüz bir tip olarak bilinen Hakan Fidan, Alman istihbaratını çok iyi tanıyor. NATO Hızlı Reaksiyon Kolordusu Karargahı’nda irtibat subayiyken, Almanya’nın Mönchengladbach- Rheindahlen Bölgesi’nde kaldı. O zamandan bire Mönchengladbach futbal takımının fanatik taraftarıdır” cümlelerine yer verdi.
Dergi, Fidan’ın şimdi çok sıkıştığını, aşırı islamcıların Suriye geçmesine izin verdiğinin batılı istihbaratçılar tarafından bilindiğini, imaj düzeltme operasyonları peşinde olduğunu yazdı.

Focus dergisi, MİT ajanlığı iddiasıyla Almanya’da tutuklu bulunan Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun görülmeye başlanan davasına sayfalarında yer verdi.

Josef Hufelschulte imzalı haberde, Gergerlioğlu’nu Almanya’da görevlendiren kişinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğu iddia edildi.

Haberde, Fidan’ın iki buçuk yıl önce dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile yaptığı ve Suriye tarafındaki Süleyman Şah Türbesi’nin bombalanarak savaş çıkarma planlarının konuşulduğu iddia edilen telefon görüşmesinin Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından dinlendiği öne sürüldü.

Gergerlioğlu ile birlikte Türkiye vatandaşları Ahmet Duran Y. ve Almanya vatandaşı Göksel G’nin yargılandığının belirtildiği haberde, “Fidan’ın Almanya’daki casuslarının sadece büyükelçilik ya da konsolosluk gibi yerlerde değil aynı zamanda seyahat acenteleri, bankalar, camiler ve gazetelerde de çalıştığı iddia edildi.

Haberde, MİT’e yardım etmek isteyen Almanya’daki genç Türklerin, Türkiye’deki askerlik sürelerinin kısaltıldığı ve Almanya’ya döndüklerinde casus olarak kullanıldıkları da yazıldı.

DİNLEME SKANDALLARININ MERKEZİNDE

ABD’nin en önemli istihbarat kurumlarından Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), dinleme skandallarıyla dünyanın gündemine oturmuştu. NSA eski çalışanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerle NSA’in 2010′da Toronto’daki G-20 zirvesine katılan tüm liderleri dinlediği ileri sürülmüştü.

Washington Post’un “yabancı bir ülkedeki telefon görüşmelerinin yüzde 100′ünü dinleyebilme kapasitesine sahip olduğu bir sistem inşa ettiğini” iddia ettiği NSA’in 122 devlet ve hükümet başkanı hakkında bilgi topladığı iddia edilmişti.

En son geçtiğimiz Haziran ayında, Wikileaks’in internet sitesinde yayımladığı, detayları Fransız Liberation gazetesi ve haber sitesi Mediapart ile paylaşılan “Elysee Casusluğu” isimli raporda, NSA’in Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy ve François Hollande’ı dinlediği belirtildi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…