IŞİD suretindeki emperyalist-kapitalist barbarlık insan uygarlığını yıkıyor!

3 Temmuz 2015
IŞİD suretindeki emperyalist-kapitalist barbarlık insan uygarlığını yıkıyor!

IŞİD'in Palmira antik kentinde bulunan 2 bin yıllık aslan heykelini parçaladığı açıklandı. Örgüt, Hz. Muhammed’in kuzenin soyundan gelen Muhammed Bin Ali ile önemli bir din adamı olarak görülen Nizar Ebu Bahaeddin'e ait türbeleri de havaya uçurmuştu..

Daha önce birçok antik kentte geri dönülmez hasar yaratan ve tarihi eserleri parçalayan IŞİD, Palmira antik kentindeki eserleri de yok etmeye devam ediyor. Örgütün, Suriye 'nin Humus kentinin doğusunda yer alan Tedmür'ün yakınındakiPalmira antik kentinde bulunan 2 bin yıllık aslan heykelini parçaladığı ifade edildi.

Konu hakkında AFP'ye açıklamalarda bulunan Suriye Tarihi Eser ve Müzeler Genel Müdürü Memun Abdülkerim, eserin yerinin doldurulamaz olduğunu söyledi ve "IŞİD militanları Cumartesi günü benzersiz bir eser olan, 3 metre uzunluğunda ve 15 ton ağırlığındaki El-Lat Aslanı heykelini yok ettiler. Bu, Palmira'nın mirasına karşı işledikleri en ciddi suç " ifadesini kullandı.

Palmira

Abdülkerim, heykelin çatışmalardan zarar görmemesi amacıyla metal tabaka ve kum torbalarıyla kaplandığını belirtti ve “Ancak IŞİD’in kente gelip burayı yıkacağını hiçbir zaman düşünmedik” dedi.

8 BÜST HALEP'TE PARÇALANDI

Öte yandan IŞİD, Palmira’daki heykellerden bazılarını kaçıran bir kaçakçıyı Halep’te yakaladığını öne sürüp, kaçakçının elindeki 8 büstü halkın önünde balyozlarla parçaladığı bir fotoğraf paylaştı.

Abdülkerim 24 Mayıs’ta da Hz. Muhammed’in kuzenin soyundan gelen Muhammed Bin Ali ile önemli bir din adamı olarak görülen Nizar Ebu Bahaeddin'e ait türbeleri havaya uçurulduğunu açıklamış, Üzerinde mermer tasarımlar olan tüm mezarların yok edildiğini belirtmişti. Diğer taraftan Abdulkerim, örgütün Suriye’nin kuzey ve doğusundaki bölgelerde bulunan ve 100 ila 200 yıllık 50 türbeyi yıktığını, Palmira kent mezarlığındaki pek çok mezarın da harabeye çevrildiğini de ifade etmişti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…